The Single Best Strategy To Use For www.tohumlarfidana.net

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Pazarlarda ve marketlerde doğal formunu bozmadan küme haliyle açık olarak satılan istiridye mantarı, sadece lezzeti ile değil hassas temizleme yöntemleri ile de farkını ortaya koyar.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için perfect alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Yalnızca pazarlarda değil manavlarda da rastlanınca şaşırılmaması gereken mantar, özel olarak yetiştirildiğinde her daim bulunabilmektedir.

If you choose never to update your Internet Explorer options, click here to carry on to go to Ideal.Web Using the out-of-date Display screen settings.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Mantar yetiştiriciliği ile ilgili diğer rehberlere, Yetiştirme Rehberi kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Ancak hazır mantar yetiştirme kiti almayın. Bu kitler uzak doğudan gelir. Stoklandığı için bakteriler tarafından tüketilir ve işlevini kaybeder.

İstiridye mantarı miseli kg fiyatı ortalama 20 TL ile thirty more info TL arasında değişmektedir. Toptan alımlarda ten TL’ye dahi tohum almanız mümkündür. Eğer profesyonel olarak bu işi yapacaksanız kendi tohumlarınızı kendiniz dahi üretebilirsiniz. Bunun için taze hasat edilmiş istiridye mantarına ihtiyacınız var.

İstiridye mantarını aldığınızda derin dondurucuda saklamak isterseniz, temizledikten sonra saklama kaplarına yerleştirebilirsiniz.

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. two dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

İstiridye mantarını kullanarak nefis bir Adult menü hazırlamak isterseniz; mantar sote pişirebilirsiniz.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fire oranı artmaktadır.

Ana katı madde ve ilave besin maddeleri değişen oranlarda karıştırılarak substrat oluşturulur. Denenmiş, bilinen substrat karışımları olsa da kompost üreten kişi kompost içindeki katı madde oranlarında değişiklikler yapabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *